Blog

Meer bezoekers op je website.

Meer bezoekers op je website.

In eerste instantie word de meeste aandacht geboden aan mooie uitstraling en eventueel aandacht aan de functionaliteit van je website. Maar dit biedt geen zekerheid dat geïnteresseerde je website zomaar gaan vinden.Bij het toepassen van onze tips, maakt je alvast de kans groter dat je nieuwe klanten naar je website geleid worden en oude bezoekers terugkomen.

online marketingvrouw typend op macranking google

Visueel content

Videocontent wordt vandaag de dag nog te weinig gebruikt in webdesign. Nochtans is dit een zeer goede manier om bezoekers aan te trekken en op je website te houden. Mensen onthouden beter visueel content. Door het gebruik van video’s krijgt je website meer bezoek en blijven de bezoeker terug komen om meer videocontent te bekijken of her te bekijken. Je video’s kun je stockeren op je eigen server, Youtube gebruiken en uiteraard via Facebook.

Goede sleutelwoorden

Uiteraard is content (teksten) een onmisbare manier om meer bezoekers naar je website te krijgen. Zorg ervoor dat je website regelmatig een update krijgt met nuttige informatie voor de bezoeker. Door veel content te plaatsen heb je ook meer de kans dat je goede sleutelwoorden gaat gebruiken waarnaar de mensen op zoek zijn, ook Google zal je enkele plaatsen hoger plaatsen wat terug meer bezoekers naar je site zal brengen. Hierdoor boek je dus meer mogelijkheid tot het aanwerven van nieuwe klanten. Want daarvoor dient tenslotte uw website.

Titels die aanspreken

Gebruik informatieve en aantrekkelijk hoofdingen. Een titel die aanspreekt, een titel die de mensen nieuwsgierig maken. Want 80% van je bezoeker lezen hoofdzakelijk de titel. Slechts een 20% gaat de verdere informatie of content lezen. Het is zoals bij een advertentie. Hou er rekening mede dat de bezoekers je website scannen.

Hyperlinks?

Zorg voor interne linken. Bij het opmaken van je content, link je naar andere pagina’s in je website die meer informatie of andere gegevens bieden. Door deze toepassing zal je meer bezoekers krijgen met een relevante surfgedrag en verbeterd hierdoor ook je SEO.

Tablet - smartphone = mobiel internet

Mobielvriendelijke website is vandaag de dag een must ivm ranking bij Google. Google gaat websites die mobielvriendelijk zijn een veel hogere ranking geven. Ook vandaag de dag surfen de mensen meer en meer via een tablet of smartphone. De vaste computer worden minder gebruikt bij een zoektocht naar een bepaald product. Men surft liever vanuit de zetel. Denk hieraan.

Snelheid

Als laatste tip in dit blogartikel, willen wij nog meegeven dat de snelheid van je website een rol speelt in het aantal bezoekers. Wanneer u website langer dan 10 sec nodig heeft om zichtbaar te komen, is de surfer al weg naar een collega / concurrent. En dit willen wij juist voorkomen. Check de snelheid van je website op regelmatige basis.

Conclusie:

Zorg voor zowel videocontent als gewone teksten. Zorg voor de juiste sleutelwoorden in je teksten. Gebruik aantrekkelijke (hoofd) titels en zorg voor interne linken. Uiteraard bouw je een website op die gebruiksvriendelijk is voor mobiel gebruik. Wij helpen graag verder bij de opmaak van je website. Bel ons.